3. feladat: fordított rajzolás
2014. szeptember 16. írta: krisztina.cs

3. feladat: fordított rajzolás

Itt lesz az első igazi sikerélményed, ezt garantálom! Megmutatom, hogy igenis tudsz rajzolni!

Persze ehhez kellesz Te, és az, hogy mindent pontosan úgy csinálj, ahogy leírom!

Be fogjuk csapni a bal agyféltekét! Olyan feladatot adok, amivel nem tud mit kezdeni a bal agyfélteke, nem tudja nevén nevezni a dolgokat, így a háttérbe fog vonulni. És itt jön a jobb agyfélteke, jobban megfigyeled a képet, pontosan mindent ugyanúgy és olyan szögben fogsz rajzolni ahogy látod. Nagyon fontos, hogy ne siess, mindent pontosan úgy rajzolj ahogy látod. Figyeld meg, hogy mekkora szöget zárnak be, mekkora a vonal, merre görbül. Ha véletlenül felismersz egy testrészt, próbálj ne gondolni rá, inkább hajtogasd magadban vagy hangosan, hogy ez a vonal balra görbül, jobbra görbül, picit görbül, eddig ér, párhuzamos, stb. Nyomd el a bal agyféltekéd. 

Ehhez a feladathoz szükséged lesz Kb 50-60 percre. Lehet kevesebb idő alatt csinálod meg, a lényeg, hogy fél óránál többet szánj rá, ennyi idő kell, hogy jól megfigyelj minden vonalat. 

Szükséges eszközök: 

  • Picasso: Igor Sztravinszkij vonalas rajza (nyomtasd ki, úgy könnyebb lesz átmásolni)
  • Kihegyezett 2B ceruza (HB is megteszi)
  • 3-4 papírlap
  • rajztábla

Fontos, hogy ne fordítsd meg a rajzod addig, amíg kész nem vagy vele. És megszakítás nélkül rajzolj, ne zavarjon meg a postás, a gyerkőc, vagy anya, apa. Felülről kezd el másolni a képet, jobb ha teszel egy papírlapot a képre, és centiről centire húzod egyre lejjebb, így épp annyit látsz a Picasso-rajzból amennyit átmásolsz. Az egyik vonaltól a szomszédos vonalra, az egyik formától a szomszédos formára haladva rajzolj. 

És akkor itt a kép: 

picasso.jpg

 

 

Ha kész vagy, fordítsd meg a képet, és hasonlítsd össze az eredetivel! Aztán készítsd el ezt a rajzot úgy, hogy nem fordítod meg, Látni fogod a hatalmas különbséget a két rajzod között!

A bejegyzés trackback címe:

https://teistudszrajzolni.blog.hu/api/trackback/id/tr206704161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása