6. feladat - negatív tér
2014. szeptember 26. írta: krisztina.cs

6. feladat - negatív tér

Ez az a rész, ami nekem a legnehezebben ment. Mások nagyon könnyen megtanulják, meglátják ezt a dolgot. 

A negatív tér tulajdonképpen az egyik alapja a jobb agyféltekés rajzolásnak. A pozitív forma a tárgy ami előttünk van (pl egy szék), a negatív tér pedig a tárgy körüli terület. 

Hogy jobban megértsd, máris itt a gyakorlat: negatív terek segítségével rajzold meg ezeket a leveleket!

Tehát ne a leveleket kezd el megrajzolni, hanem a negatív tereket, tehát a levél körüli részeket, ami a rajzon fekete színű. Ezek teljesen más formájúak, így becsapod a  bal agyféltekédet, mert nem levél formákat fogsz rajzolni, a végeredmény mégis levél lesz. Próbáld ki! Ezzel a módszerrel rajzolj le gyakorlásképpen egy széket is (az otthonodban biztosan van egy olyan szék, aminek a támlája rácsos, minél nehezebb, annál jobb).

Amire szükséged lesz a rajzoláshoz: 

  • kihegezett HB ceruza
  • rajzlap

Még egyszer a legfontosabb: NE a leveleket rajzold, hanem a fekete részeket (negatív tereket)!!!

És még egy dolog: választanod kell egy ALAPEGYSÉGET. Ez lehet az egyik levél hossza, vagy az egyik negatív tér széle. Ez azért fontos, mert ehhez fogod viszonyítani a többi rész méretét, így lesz pontos a rajzod.

negatív tér.png

A bejegyzés trackback címe:

https://teistudszrajzolni.blog.hu/api/trackback/id/tr166734169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M@minti 2022.10.17. 21:26:36

Kár, hogy itt megállt a blog, szívesen folytatnám az olvasást. 10 éves kisfiam szeretne megtanulni szépen rajzolni, s ebben szeretnék neki segíteni, ezért keresgéltem a neten, s így akadtam rá erre az ígéretesen indult blogra. Az is érdekelne, hogy te hova jutottál végül. Remélem, a rajztanulás nem akadt úgy el, mint a blogírás… :)
Minden jót!
süti beállítások módosítása