7. feladat - arányok, irányok
2014. október 21. írta: krisztina.cs

7. feladat - arányok, irányok

Kis kihagyás után itt a következő feladat. Ma megtanulod az arányok, irányok észlelését. 

Ülj le a szoba egyik sarkával szemben. Tegyél magad elé egy széket, a támláján támaszd meg a rajztábládat. Vagy rajzolj úgy ahogy neked kényelmes. Ne üres sarkot nézz ki, hanem legyen ott valami tárgy is (pl a tv, szekrény, ágy, vagy bármi). 

Ki kell választani az egységet, ez lesz az "egy". Ez minden rajznál igaz lesz, mindig amikor kezded a rajzolást, ki fogsz választani egy egységet, amihez viszonyítani fogsz mindent. Jelen esetben az egység lehet az ágy magassága, vagy a szekrény egyik oldala, ezt te döntöd el. Jól nézd meg, hogy mi van az adott sarokban. Rajzold meg az egységet, majd a ceruzád segítségével ehhez mérd a széleket. Figyelni kell arra, hogy a falak milyen szöget zárnak be a függőlegeshez, illetve vízszinteshez képest. Ez talán a legfontosabb és legnehezebb a rajzolásban, hogy megtaláljuk a megfelelő szöget. Ha egy kicsit elnézzük, máshogy rajzoljuk, máris torz lesz, dőlni fog a fal, vagy az ajtó, ágy, szekrény nem lesz a megfelelő helyen. Használd a negatív tereket, meglátod, sokkal könnyebb lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teistudszrajzolni.blog.hu/api/trackback/id/tr896813325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása